Rancangan Clever Girl Malaysia Best. Sarah Sabah menang lagi. #clevergirlmy

Ioolls dah tgk rancangan niey start last week lagi tapi x sempat nak update. Tadi iolls dah tgk episod latest. Rancangan ni nak uji ilmu pengetahuan setiap peserta wanita yg terdiri daripada seluruh negeri dan wilayah persekutuan Malaysia. Ada 3 segmen kuiz, Kuiz round 1 kira soalan okey lagi tapi ada gak susah. Round 2 tu soalan kuiz tu dibuat oleh ahli Mensa Malaysia kalu xsilap iolls. Ahli Mensa ni org yg tinggi IQ dan banyak ilmu pengetahuan giteww. Round 3 utk sapa dua tertinggi lawan jawab kuiz utk jadi juara mingguan dan dua terendah utk lawan jawab kuiz utk elakkan tersingkir. Last week dan dis week, Fatin Kelantan lawan Sarah Sabah dan dua dua Sarah Sabah menang. Tahniah Sarah Sabah. Last week utk pusingan tersingkir antara Jane Perak vs Sofia Johor dan Sofia Johor terkeluar last week. Episode sebelum itu iolls x sempat tgk tapi iolls perasan Ethel Sarawak takde. Dis week, pusingan penyingkiran antara Mary Pahang vs Adilla Wilayah Persekutuan dan Adilla Wilayah Persekutuan tersingkir. Iolls suka rancangan ni coz soalan dia banyak bg info kat penonton dan at the same time dapat rasa debaran dan excitement utk sama2x jawab soalan tu dengan peserta. Iolls perasan banyak juga soalan yg susah dan ada juga senang. Tapi soalan susah ke senang, yg penting kita semua dapat menambah ilmu pengetahuan dengan menonton rancangan ni. Kadang soalan senang pun belum tentu kita boleh jawab dengan betul uolls. Yg pastinya iollsss love this show and akan watch every sunday. Hihi. 

Source : Google Image

Tiada ulasan