Top 4 Anime Jepun Paling Popular & Fenomena All Time Di Malaysia

4  anime ini dipilih berdasarkan populariti, pengaruh dan impak pada masyarakat Malaysia. Kira dari kecik sampai besar semua tahu n kenal anime ni kt Malaysia. I kopiden uolls semua kenal anime i nak bagitau ni. hihi.. Jom tgk uolllss.

1. DORAEMON
Doraemon mmg patut dapat no.1. Bukan setakat budak setahun setengah kenal Doraemon and the geng, nenek atuk atuk pun tahu kenal sapa Doraemon. I kadang tu wish Doraemon ada kat dunia ni. Haha. Semua karekter dalam cite Doraemon sgt dikenali oleh org Malaysia mcm Nobita, Suzika, Giant, Suneo.Plus, kartun Doraemon ni kartun sepanjang zaman. Kartun tak pernah tua sebab idea kartun ni mmg sgt di luar kotak dan jauh nun ke masa hadapan. Mmg bijak la Fujiko F,Fujio. 


Sumber Google 


2. ULTRAMAN
Ultraman sama cam Doraemon gak, Juz Ultraman ada penambahan Ultraman baru kalu x silap i. I tak sangka langsung budak zaman skang masih minat Ultraman. I ingatkan budak 90's jew minat. Budak skang umur 1 tahun lebih pun  minat gile2x kat Ultraman. Kalu zaman i of cozes zaman Ultraman Ace dan adik beradik dia. Zaman skang macam macam ada Ultraman baru cam Mebius, Tiga, Neo, X etc. 




Sumber Google & You Tube



3.DRAGON BALL
Dragon Ball mmg fenomena sejak 90 an lagi kat Malaysia. Before Naruto muncul, nama Son Goku mmg peymes kalu bab2x lawan kaw kaw ni. Komik dia pun laris. Super Saiya, Kamehame antara trademark kartun ini.




4.NARUTO SHIPUDDEN
Anime Paling Popular dekad 2000an di Malaysia ialah tak lain tak bukan Naruto. Perkataan ninjutsu, genjutsu dan hokage jadi terkenal kerana anime ini. Selain Naruto, watak Sasuke & Sakura juga peymes. Banyak adegan lawan ninja yg unik dan kuasa yg lain daripada lain. Cite ni dah abis manga dia dengan Kaguya ibu segala cakra kalah dengan Naruto dan Sasuke. Cmner pun, anime dia lom abis lagi. 






Tiada ulasan