Komik Dik Cerdas lagi best daripada kartun Shih Chan

Iollls dah kenal Shih Chan ni sejak tahun 1996. Masa tu member iolls baca dalam kelas. Iollls tanya komik apa dia baca, Dia kata komik tu kelakar gilew. Bila iolls baca, mmg ketawa tak hingat, Lawak gile ngan lawak sengal Shin Chan. Tapi rasanya uollsss semua dah tahu kan sebenarnya cite Shin Chan ni dinspirasikan daripada kisah benar. Shin Chan & Himawari dah meninggal sebab accident rasanya, Mak ayah dia sedih dengan kematian dua anak ni. Then parents dia dapat inspirasi utk buat satu cerita khayalan based on nota dan krayon shin chan dalam kete. Iolls tahu ni pun member iollls yg bagitau baru2x ni. Then bila searching kat tenet, rupanya dah ramai yg exposekan cite ni. Tapi siyes, komik Dik Cerdas komik pertama iolls baca sampai ketawa gile2x. Tak sangka di sebalik ketawa dan kegembiraan kita baca tu, rupanya ada kisah sedih yg menyayat hati. Walaupun, masih ada yg debat samada news ni betul ke tak, tapi its still tacing my heart. 

Source : Google


Credit to You Tube Channel



Tiada ulasan